Ets dona i vols muntar el teu propi negoci? Això t'interessarà molt!

Si no pots veure correctament aquest correu electrònic, clica aquí
 Logo Ajuntament BlanesAjuntament de Blanes Dissabte, 16 Novembre 2019
Promoció de la Ciutat
Servei de creació i consolidació d'empreses

Bon dia!

A continuació et facilitem informació que pot ser del teu interès.


Si ets dona i vols muntar el teu propi negoci això t'interessarà molt!

T'oferim un servei gratuït d'acompanyament en la posada en marxa del teu projecte empresarial

El programa “Apoderar en femení” té per objectiu potenciar i fomentar la igualtat d’oportunitats en l’àmbit de l’autoocupació i d'inserció socioprofessional del les dones en situació de vulnerabilitat social, abordant de forma integral les diferents esferes socials en què aquestes participen. El programa inicia amb un procés de selecció de 100 dones a partir d’entrevistes dutes a terme per una tècnica especialitzada. Un cop seleccionades les 60 participants del programa, s'obren les diferents línies d’actuació:


1) Creació d’un grup de suport i solidari entre les participants.
S’inicia amb un primer contacte entre les participants a partir de dinàmiques de coneixença, de descobriment de qualitats, talents i habilitats de les participants per tal de fomentar un clima de benestar i confiança. S’afavoreix aquesta mena de dinàmiques amb l’objectiu de generar un impacte positiu en les vides de les participants, així com en la seva quotidianitat, fet que facilita la creació d’un ambient favorable a l’aprenentatge.

- Reunió de presentació dels projectes i les expectatives socioprofessionals de les participants, per tal d’afavorir la participació i la creació de confiança. La finalitat és crear una xarxa de suport entre les participants, de manera que conjuntament es creï un espai on potenciar el diàleg, el lideratge femení en la innovació empresarial, el talent, l’apoderament col•lectiu i la creació de riquesa emocional, vivencial i de coneixement (a partir d’una retroalimentació i aportació de coneixement) que afecten les diferents esferes socials.

Es crearan grups de dones a Barcelona, Badalona, Mataró, Calella i Blanes i entre aquests s’establiran nexes de comunicació per tal d’enllaçar interessos i enfortir la xarxa. L'enllaç es farà sota la supervisió d’una responsable, una membre del grup escollida per totes les participats. Igualment es crearan grups de WhatsApp a partir dels quals es gestionarà parcialment la convocatòria a les reunions.


2) Formació en càpsules sobre la gestió empresarial: màrqueting, habilitats empresarials, noves tecnologies, gestió econòmica empresarial. També s’inclouran sessions formatives sobre l’ús de les TIC, una mancança detectada en els projectes anteriors que constitueix una bretxa tecnològica i de gènere profunda.


3) Tutorització/mentorització:

- Seguiment continu del disseny actiu dels itineraris empresarial i de l'elaboració del pla de viabilitat amb el suport d’una tutora/mentora. L’objectiu és promoure l’emprenedoria, la creativitat i la innovació. Es pretén efectuar una anàlisi sobre la gestió del negoci i donar solució als problemes que es detectin, així com anticipar-se a possibles contingències. També es preveu fer un acompanyament a les visites als projectes de les emprenedores per avaluar el seu dia a dia en la gestió empresarial. Es compta amb la col·laboració d'entitats (veure secció justificació). Les col·laboracions permeten optimitzar en recursos i esforços mitjançant un treball en xarxa, així com multiplicar l’impacte social de l’acció. També es treballa amb entitats privades i del tercer sector per assegurar l'accés i dotació a microfinançament.

- Generació d'un canvi d’aptituds, habilitats i competències i promoció d'apoderament. La perspectiva de gènere és imprescindible per produir impacte directe en la quotidianitat de les participants, i indirecte repercutint en la comunitat, les famílies, i el teixit empresarial.


4) Creació d'espais de networking amb l’objectiu d’assolir un impacte en
l’esfera laboral i pública.


- Es realitzaran trimestralment activitats on hi participaran les usuàries del programa així com representants de l’administració i del món empresarial, en els quals les participants podran presentar els seus productes i projectes. També es fomentaran les aliances amb les administració


OBJECTIU GENERAL:

- Fomentar la creació d’autoocupació i d'inserció laboral a partir de l’organització de grups solidaris de suport per a dones en situació de vulnerabilitat.

El programa es dirigeix a un espectre ampli de dones entre les quals hi participen dones que han patit o pateixen violència de gènere, dones migrades, dones en risc d’exclusió social, en recerca de la reinserció laboral o amb un projecte empresarial. I que necessitin reforçar les competències personals i professionals per aconseguir el seu apoderament i la seva independència econòmica. Això s’assolirà oferint una formació, coaching, tutoritzacio, mentorització i finançament a partir de la concessió de Microcrèdits sense aval.OBJECTIUS ESPECÍFICS:

- Aportar els elements necessaris per aconseguir un apoderament econòmic complet via autoocupació o la inserció laboral.

- Vetllar per l’accés, la presència i la participació de les dones emprenedores en l’esfera pública i privada així com en l'àmbit personal i col•lectiu.

- Orientar a les dones que desitgin iniciar un projecte empresarial sobre les accions a realitzar a l’hora d’emprendre i al llarg de la seva activitat empresarial.

- Impulsar estratègies i potencialitats adaptades a les necessitats empresarials i personals adequades al foment de la perspectiva de gènere.

- Fomentar l’adequació de competències socioprofessionals en l’àmbit tecnològic i de les TIC.

- Crear i supervisar grups solidaris de microcrèdits oberts en el temps i en l’entrada de les participants. 


Si trobes interessant tot el que t'ofereix aquest programa d'acompanyament no dubtis a inscriure-thi.


Inscripcions: Aquest servei és gratuït però és obligatori inscriure's aquí per a poder gaudir-lo. 

Dubtes o consultes: Mónica 655677957


Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.facebook twitter rss
Vols deixar de rebre aquest butlletí? Clica aquí